ProPharma24.pl

Olej Rzepakowy do Smażenia Dr Gaja, zimnotłoczony, nierafinowany 500 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 22,80 zł 22.80
ilość szt.
Zyskujesz 132 pkt [?]

towar niedostępny

Opis

Wysokiej jakości olej rzepakowy

Olej Rzepakowy Dr Gaja jest tłoczony na zimno, nierafinowany, idealny DO SMAŻENIA

  • został uzyskany w wyniku tłoczenia na zimno zarodków rzepaku, z odmian bogatych w jednonienasycone kwasy tłuszczowe - głównie kwas oleinowy.
  • posiada wysoką temperaturę punktu dymienia, co sprawia, że idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i gotowania.
  • jest nierafinowany (nieoczyszczony), dzięki czemu zachowuje naturalne wartości odżywcze surowców.
  • odpowiednio dobrany surowiec sprawia, że olej posiada delikatny smak i aromat rzepaku, który nie wpływa na smak smażonych  i pieczonych potraw.

Wysokiej jakości olej rzepakoway do smażenia

Co warto wiedzieć o rzepaku?

  • Rzepak to jedna z najważniejszych roślin uprawnych w Polsce. Jest kojarzony z malowniczym pejzażem żółtych kwiatów.
  • Prawdopodobnie jest mieszańcem kapusty warzywnej (Brassica oleracea) i kapusty właściwej (Brassica rapa).
  • Indianie już 3000 lat p.n.e. przetwarzali go na olej.
  • Olej rzepakowy jest nazywany „oliwą północy” ze względu na skład zbliżony do oliwy z oliwek.

Olej rzepakowy premium - dr gaja

Zastosowanie

Olej rzepakowy Dr Gaja idealnie nadaje się do smażenia mięsa, warzyw, frytek.  Można używać go do pieczenia oraz gotowania potraw w wysokiej temperaturze do 200 °C. Ponadto olej można stosować również w zimnej kuchni np. jako dodatek do sałatek, dressingów, sosów.

Etykieta

Olej Rzepakowy Dr Gaja, tłoczony na zimno, nierafinowany

Składniki: olej z zarodków rzepaku 100 %

Wartości odżywcze w 100 ml
Wartość energetyczna 3128 kJ/828 kcal
Tłuszcz 92 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 72 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 14 g
Węglowodany 0 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g


Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć
w ciągu 30 dni od otwarcia. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Olej staje się mętny
w temperaturze poniżej 15 °C,  jest to proces naturalny.   
Kraj pochodzenia rzepaku:  Polska
Kraj produkcji: Polska
Objętość netto: 500 ml

Obejrzyj film

propharma24 do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium