BIO Syrop z czarnego bzu z witaminą C Dr Gaja pasteryzowany, 330 ml
Opis
BIO Syrop z czarnego bzu z witaminą C
Nic tak nie koi duszy, jak pyszny, rozgrzewający napój z dodatkiem ekologicznego syropu z czarnego bzu. Oprócz niesamowitego aromatu i smaku, pomaga w przygotowaniu się do sezonu jesienno-zimowego. Ponadto BIO syrop z czarnego bzu DrGaja stanowi idealny dodatek do chłodnych napojów również w upalne dni!
Syrop z czarnego bzu – czy warto?
Kwiaty i owoce czarnego bzu były wykorzystywane w kuchni od wieków. Zbierane są od sierpnia do jesieni – to właśnie wtedy zmieniają swój kolor z białego lub żółtego na czarny i nabierają niezwykłych właściwości. Z dojrzałych owoców krzewu powstaje sok, a po połączeniu z cukrem - syrop z czarnego bzu, wykorzystywany zarówno w branży spożywczej, jak i w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym.
Czym charakteryzuje się Syrop z czarnego bzu z witaminą C DrGaja?
BIO Syrop z czarnego bzu z witaminą C DrGaja, pasteryzowany nie posiada w swoim składzie:
- syropu glukozowo-fruktozowego,
- sztucznych dodatków,
- zagęszczonego soku.
Co wyróżnia syrop z czarnego bzu od DrGaja?
prosty skład| obniżona zawartość cukru| aż 70% ekologicznego soku z owoców czarnego bzu |zawartość witaminy C
Witamina C obecna w składzie BIO Syropu z czarnego bzu DrGaja wpływa pozytywnie na organizm człowieka:
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry, kości, chrząstki, zębów, dziąseł, naczyń krwionośnych ł,
- przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego,
- pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Składniki: Składniki: ekologiczny sok z owoców czarnego bzu 70%, ekologiczny cukier trzcinowy, witamina C.
Mętność i osad tworzą naturalne cząstki owoców.
Wartości odżywcze: | w 100 ml syropu | w porcji 20 ml |
Wartość energetyczna |
724 kJ/171 kcal |
145 kJ/34 kcal |
Węglowodany - w tym cukry |
41 g 34 g |
8 g 6,8 g |
Białko |
0,6 g |
0,1 g |
Sól | 0,06 g | <0,01 g |
Witamina C |
60 mg (75% RWS*) |
12 mg (15 % RWS*) |
* Referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej.
Zawiera znikome ilości tłuszczu (w tym kwasów tłuszczowych nasyconych) i białka.
Zalecana porcja do spożycia BIO Syropu z czarnego bzu DrGaja w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1 porcja (20 ml) syropu dziennie. Syrop z czarnego bzu najlepiej spożywać po rozcieńczeniu z wodą w stosunku 1 części syropu i 9 części wody lub jako dodatek do herbaty. Opakowanie zawiera ok. 17 sugerowanych porcji produktu po 20 ml.
Należy pamiętać o zrównoważonym sposobie żywienia oraz o prowadzeniu zdrowego trybu życia.
Syrop z czarnego bzu należy przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni. Przed użyciem wstrząsnąć butelką.
Masa netto: 330 ml
Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej
Kraj produkcji: Polska
Kraj pochodzenia owoców czarnego bzu: Polska